St. Nicolaasga, Lemmer, Ouwsterhaule, SintJohannesga, Wijckel, Echtenerbrug, Joure, Oudehaske
Sipko Feikens, Harm Bosma, Katharine Santema, Andries Kramer, Marten Miedema

Prijs berekenen

Bereken de prijs voor deze cursus

Cornet

Wat is een cornet

De cornet is aan de bugel verwant en behoort tot de koperblaasinstrumenten. Een koperblaasinstrument bestaat uit een hele lange opgerolde koperen buis.

De cornet als instrument

Een belangrijke rol voor de cornet is weggelegd in de brassband. Daarnaast wordt de cornet ook bespeeld in de rock- en popmuziek en in dweilorkesten. Een swingend voorbeeld van een brassband is het Broken Brassensemble.

Hoe klinkt een cornet

De toon van de cornet is scherper dan die van de bugel, maar duidelijk milder dan die van de trompet. De cornet staat in Bes gestemd, maar in oudere stukken komt ook de cornet in A voor.

Handig om te weten

De lessen zijn voor alle leeftijden, jong en oud, en je kunt gedurende het hele jaar starten. Je kunt kiezen voor individuele lessen, maar ook voor mixed music of een groepsles. Voor de groepsles is het wel belangrijk dat alle deelnemers op hetzelfde niveau zitten (dit mag ook beginnend zijn). Je kunt dus ook gezellig met een vriend of vriendin starten! Meld je aan via de website of neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

 

Cornet

Je kunt hier je voorkeuren aangeven voor de lessen die je wilt volgen. Voor definitieve plaatsing en tijden wordt na je registratie altijd van te voren contact opgenomen.

  • Geef je voorkeuren aan (optioneel)
€ 0,00