It Toanhus Joure

Wat wij doen

Wat wij doen

It Toanhûs is het Centrum voor de kunsten in de gemeente De Fryske Marren. Wij bieden een breed scala een cursussen en lessen op het gebied van Muziek, Dans, Theater en Kunst & Design.

Dit gaat verder dan alleen het leren bespelen van een instrument. We hebben veel samenspelmogelijkheden in onze ensembles & popbands en geven je de gelegenheid met jouw kunst de planken op te gaan. Tweejaarlijks organiseren we een grote voorstelling waaraan al onze cursisten, van alle disciplines kunnen deelnemen. Voor de kunst & design cursussen geldt dat iedereen van elk niveau welkom is en kan deelnemen.
Er is voor iedereen een programma op maat.

Naast ons aanbod in de vrije tijd verzorgen wij ook een groot aanbod voor de scholen in onze gemeente. Onze doelstelling is zoveel mogelijk kinderen te laten kennismaken met de verschillende disciplines. Dit doen wij door o.a. een vast aanbod voor de groepen 3 t/m 8 maar ook door het bieden van maatwerk. Het jaar rond zijn onze docenten te vinden op de scholen. Naast het verzorgen van de lessen aan de kinderen bieden zij ook deskundigheidsbevordering voor de leerkrachten. Zodat ook deze met de materie aan de slag kan in zijn/ haar klas.