Try-out Neo MusicLAB

Brede school Joure-Zuid.
Tijd 13.30 – 14.30 uur.
De toegang is vrij!

De afgelopen maanden is het NEO-MusicLABS ook neergestreken in de Fryske Marren.
It Toanhûs is voor deze gemeente de bruisende broedplaats voor jonge muzikanten om elkaar te ontmoeten en te inspireren ( zie https://neo.frl/neo-musiclabs/ )
Via diverse activiteiten zoals de Batlle of the Bands en inspiratiesessies zijn 12 talentvolle jongeren uit de gemeente gescout. Samen vormen ze Keita Collective en maken ze een muziekproductie voor het FREEZE festival. Tijdens een aantal studiedagen zijn deze jongeren aan de slag gegaan met muziek van de in Balk woonachtige Malinese muzikant Bouba Keita. Zijn muziek is speciaal voor Keita Collective gearrangeerd en de songteksten zijn vertaald naar het Fries. De jongeren zijn gecoacht door diverse docenten uit de gemeente en zijn nu bijna klaar voor het FREEZE Festival wat op 15 december gaat plaatsvinden in Leeuwarden. Het is een bijzonder project geworden waarbij deze jongeren op een geheel andere manier samen muziek maken.
Op zondag 2 december vind de laatste oefensessie van dit bijzondere project plaats in It Toanhûs met aansluitend de Try-Out voor 15 december.