“Uitblinkersconcert” in de Hobbe van Baerdt Kerk

Maandag 21 juni organiseerde It Toanhûs het ‘Uitblinkersconcert’ in de Hobbe van Baerdt Kerk in Joure. Tijdens het concert speelden er talentvolle muzikanten uit de gemeente De Fryske Marren.

Alle Uitblinkers zijn tussen de 12 en 16 jaar en spelen muziek op een hoog niveau. De HB Kerk heeft een mooie ambiance en goeie akoestiek, waardoor de optredens goed tot hun recht kwamen. Bezoekers waren onder de indruk van het hoge niveau van deze jongeren.

Deze jongeren hebben meegedaan aan een pilot talentontwikkelingstraject Uitblinkers. Bij dit traject krijgen de leerlingen extra lestijd en diverse modules op gebied van samenspel, theorie en componeren. Dit traject is in januari gestart als pilot. Er worden momenteel plannen gemaakt om dit traject voort te zetten met de huidige Uitblinkers, maar ook een start met nieuwe Uitblinkers.

De ontwikkeling van het Uitblinkerstraject doen we in samenwerking met het Prins Claus Conservatorium. Via deze samenwerking in dit talentontwikkelingsprogramma kunnen wij gezamenlijk zorgen voor verdieping en ontmoeting. 

Wil je alle foto’s zien van het Uitblinkersconcert? Check ze hier!