Dans op Recept voor mensen met NAH of Parkinson

Gratis proefles op 7 december 2021 van 10.00 – 11.00 uur. (deze gaat helaas vanwege coronamaatregelen niet door)

Locatie: It Toanhûs, Joure

Aanmelden kan hier!

Over Dans op Recept 
Het Friese Dans op Recept (winnaar &AWARD2020) is een baanbrekende stichting die dans inzet om het fysieke én mentale welbevinden van mensen met een chronische aandoening te verbeteren. Speciaal opgeleide docenten geven dansles aan mensen met Parkinson, niet-aangeboren hersenletsel en chronische pijn. “Want dansen verbindt en ontspant. Het geeft mensen ook het gevoel dat ze erbij horen, en ertoe doen”, aldus oprichtster Marlien Seinstra. “Nadat we merkten hoeveel profijt deelnemers aan de parkinson-danslessen ervan hadden, besloten we om uit te breiden. Mensen met chronische pijn, parkinson of een niet-aangeboren hersenletsel, kunnen 7 december een gratis proefles volgen om te zien of het bij ze past, daarna beginnen de gewone lessen. 

 

Wetenschappelijke onderbouwing 
Dansen heeft een positief effect op mensen met de ziekte van Parkinson, dat blijkt ook uit het wetenschappelijk onderzoek dat we uitvoerden samen met Parkinson Centrum Nijmegen en Revalidatie Friesland. Promoverend revalidatiearts Wya Feenstra kijkt nu ook naar de effecten van dans op mensen met niet-aangeboren hersenletsel of chronische pijnklachten.   

 

Waarom aparte danslessen? 

De deelnemers geven aan dat ze zich fitter voelen. Ze krijgen meer zelfvertrouwen, hebben plezier, contact met anderen en ontdekken wat hun lichaam allemaal nog wél kan. We werken vanuit ieder zijn of haar mogelijkheden en daarbij houden we altijd rekening met de beperkingen die er zijn. Zo zijn de lessen laagdrempeliger en beter vol te houden. En niet onbelangrijk… de gratis koffiemomenten voor en na de les worden door de deelnemers erg gewaardeerd. 

Kijk voor meer informatie op:

Dans op Recept voor NAH

Dans op Recept voor Parkinson