LET OP! DE PROEFLESSEN ZIJN EEN WEEK UITGESTELD NAMELIJK NAAR 26 MEI
Na een succesvolle start met danslessen voor mensen met parkinson, start Dans op Recept 19 mei met gratis proefdanslessen voor mensen met chronische pijnklachten en NAH (niet-aangeboren hersenletsel). Dans op Recept werkt daarin wederom samen met promoverend revalidatie-arts Wya Feenstra van Revalidatie Friesland. Zij onderzoekt de fysieke en mentale effecten op deelnemers. De danslessen voor NAH vinden plaats in Lemmer en danslessen voor Parkinson in Joure
Over Dans op Recept
Het Friese Dans op Recept (winnaar &AWARD2020) is een baanbrekende stichting die dans inzet om het fysieke én mentale welbevinden van mensen met een chronische aandoening te verbeteren. Speciaal opgeleide docenten geven dansles aan mensen met Parkinson, niet-aangeboren hersenletsel en chronische pijn. “Want dansen verbindt en ontspant. Het geeft mensen ook het gevoel dat ze erbij horen, en ertoe doen”, aldus oprichtster Marlien Seinstra. “Nadat we merkten hoeveel profijt deelnemers aan de parkinson-danslessen ervan hadden, besloten we om uit te breiden. Mensen met chronische pijn, parkinson of een niet-aangeboren hersenletsel, kunnen 19 mei een gratis proefles volgen om te zien of het bij ze past, daarna beginnen de gewone lessen. Die kosten het eerste jaar zijn € 3,50 per les. Op onze website van it Toanhûs (www.toanhus.nl) kunnen ze zich aanmelden.
Wetenschappelijke onderbouwing
Dansen heeft een positief effect op mensen met de ziekte van Parkinson, dat blijkt ook uit het wetenschappelijk onderzoek dat we uitvoerden samen met Parkinson Centrum Nijmegen en Revalidatie Friesland. Promoverend revalidatie–arts Wya Feenstra kijkt nu ook naar de effecten van dans op mensen met niet-aangeboren hersenletsel of chronische pijnklachten.
Waarom aparte danslessen?
De deelnemers geven aan dat ze zich fitter voelen. Ze krijgen meer zelfvertrouwen, hebben plezier, contact met anderen en ontdekken wat hun lichaam allemaal nog wél kan. We werken vanuit ieder zijn of haar mogelijkheden en daarbij houden we altijd rekening met de beperkingen die er zijn. Zo zijn de lessen laagdrempeliger en beter vol te houden. En niet onbelangrijk… de gratis koffiemomenten voor en na de les worden door de deelnemers erg gewaardeerd.
Kijk voor meer informatie op: