Battle of the bands gewonnen door
Soundboxx!!

Vijftig stralende jongeren stonden dit weekend op het podium voor de 3e editie van de Battle of the Bands in het Zalencentrum Sint Nyk. Tijdens deze avond streden zeven bands uit De Fryske Marren en drie bands afkomstig uit omgeving Sneek om de titel Battle Band 2018.

De bands werden beoordeeld door een vakjury en het publiek. De jury bestond uit Tseard Verbeek (oprichter en eigenaar van de Producer School), Dominique Rombouts (zangdocente en popmuzikant) en Wytse Dijkstra (drummer en podiummanager bij Asteriks).

Het 200 man tellende publiek kon met name de vertolking van het nummer Wonderful Tonight van Clapton door de TuesdayBoys erg waarderen. Met zijn 11 jaar was de frontman, Bram van Meekeren, de jongste van de avond. Desalniettemin begeleidde hij zichzelf uitstekend op gitaar en werd menig traantje weggepinkt door de aanwezige dames.

Maar de winnaar van de publieksprijs was de band Tony and the pony’s uit Lemmer.

De juryprijs was voor de band Soundboxx uit Sneek. Zij traden op met een grote bezetting met blazers. Beide bands hebben een liveoptreden gewonnen in het programma Noardewyn van Omrop Fryslan.

Tijdens het tellen van de stemmen was er een bijzonder optreden van Bouba Keita en zijn band. Bouba is een Malinese muzikant die met zijn swingende ritmes op de Balafon een prachtig zomers sfeertje wist te creëren. Dit optreden was de introductie van de samenwerking met Never Ending Orchestra (NEO). NEO organiseert MusicLABS voor getalenteerde muzikanten. Er zijn tijdens de Battle een aantal talenten uit De Fryske Marren gespot voor een MusicLAB. Zij krijgen een coaching-sessie onder leiding van Bouba Keita om samen toe te werken naar een festivaloptreden.

Op 10 mei, Hemelvaartsdag spelen de bands Can’t even en Bent! in park Heremastate. Op 2 juni aanstaande zijn de bands, waaronder de TuesdayBoys van It Toanhûs live te horen tijdens het Inside-out festival bij Cafe de Stam in Joure.

Benieuwd naar de foto’s? Kijk op onze facebookpagina

De Battle of the Bands is een terugkerend evenement wat door ons georganiseerd wordt. Het evenement geeft jongeren de kans om op een podium te staan, hun ervaringen uit te wisselen met leeftijdsgenoten en van elkaar te leren.