Kinderconcert Ella de Eend

Kinderconcert Ella de Eend

Op de valreep hebben de kinderen gisteren in Balk nog kunnen genieten van een prachtige mini kinderconcert in de Treemter. Het initiatief is ontstaan omdat afgelopen jaar veel basisschool kinderen Toanhûslessen gemist hebben vanwege de Coronamaatregelen. Helaas is de voorstelling van vrijdag 18 december afgelast vanwege de nieuwe lockdown.

Annemarie van den Boom is in de creatieve pen gekropen om een interactieve voorstelling voor jonge kinderen te maken. Ella de Eend is hier het mooie resultaat van. Het arrangement is gemaakt door docenten van it Toanhûs. Ella de Eend is een verhaal over vriendschap en eenzaamheid. Eendje Ella bekijkt dit van de lichtvoetige en optimistische kant. Tijdens de voorstelling deden alle kinderen enthousiast mee door middel van zingen, dansen en spelen. Kinderen gingen in het verhaal op en er werd geroepen door een meisje dat ze heel veel van eendjes hield. Ineens bleek dat de rest van de kinderen toch ook wel heel veel van eendjes te houden.  Kortom een geslaagde voorstelling!
Docente Annemarie van den Boom vertelt het verhaal en zij wordt muzikaal aangevuld door een mini-orkest van vijf collega’s.