It Toanhûs heeft kwaliteit op orde!

It Toanhûs heeft op 20 november een officieel kwaliteitscertificaat ontvangen van de Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT). Hiermee voldoet de organisatie aan belangrijke kwaliteitsnormen die gelden voor cultuur- en bibliotheekorganisaties. 

It Toanhûs scoorde op veel onderwerpen positief. Een belangrijk onderdeel van de toetsing is het maatschappelijke effect en de toekomstbestendigheid. Met het certificaat heeft It Toanhûs de bevestiging gekregen dat de organisatie, functies en diensten, op een juiste manier uitgevoerd worden en dat aan alle kwaliteitsnormen wordt voldaan.

Emily Diepeveen is directeur bij It Toanhûs en is erg blij met de certificering: “Als je bij It Toanhûs les hebt weet je dat je van een gekwalificeerd docent les krijgt. Met deze certificering kunnen wij de kwaliteit borgen en hebben wij bewezen dat we een toekomstbestendige organisatie zijn. Waarbij de leerling altijd centraal staat .

De auditor van CBCT is content met de kwaliteit van de organisatie: It Toanhûs weet een goed klimaat te creëren. Een klimaat waar medewerkers enthousiast meegaan en meewerken aan veranderingen. Waarbij medewerkers van nature de schouders eronder zetten en inspelen op situaties, zoals bijvoorbeeld omgaan met corona maatregelen.

De Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT) toetst als onafhankelijke organisatie de kwaliteit van cultuur- en bibliotheekorganisaties en van programma’s en diensten voor geletterdheid.

It Toanhûs is het Centrum voor de kunsten voor de gemeente Fryske Marren. Je kan bij It Toanhûs alles leren op het gebied van muziek, dans, theater, kunst & design.