Proefles aanvragen
Balk, Joure, Lemmer, St. Nicolaasga
Nienke Zijlstra, Monique Gruppen

Prijs berekenen

Bereken de prijs voor deze cursus

Klarinet

Wat is de klarinet

De klarinet is een houtenblaasinstrument, waarbij je de tonen maakt door op een enkel riet te blazen. Je kunt er hele mooie lage tonen mee maken maar ook het geluid van vogeltjes.

De klarinet als instrument

De klarinet past in veel muziekstijlen: klassiek, jazz, harmonie, maar ook volks- of salonmuziek. Je kunt al op je achtste beginnen met klarinet spelen, mits je handen al groot genoeg zijn om bij de kleppen te kunnen. Als je klarinet bespeelt kun je ook terecht bij verschillende harmonieorkesten in onze gemeente. Zoals bijv. Concordia in Joure of Concordia Balk. Vaak krijg je een instrument te leen van het harmonieorkest waar je lid van wordt.

Hier vind je ook nog een leuk filmpje over de klarinet.

Handig om te weten

De lessen zijn voor alle leeftijden, jong en oud, en je kunt gedurende het hele jaar starten. Je kunt kiezen voor individuele lessen, maar ook voor mixed music of een groepsles. Voor de groepsles is het wel belangrijk dat alle deelnemers op hetzelfde niveau zitten (dit mag ook beginnend zijn). Je kunt dus ook gezellig met een vriend of vriendin starten! Meld je aan via de website of neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

 

Klarinet

Je kunt hier je voorkeuren aangeven voor de lessen die je wilt volgen. Voor definitieve plaatsing en tijden wordt na je registratie altijd van te voren contact opgenomen.

  • Geef je voorkeuren aan (optioneel)
€ 0,00