keramiek en klei
Joure
Rosa Pennings
12 lessen
2,5 uur
1x per week
dinsdag, woensdag, donderdag
Zie lestijden en inschrijven
Prijs per les  € 20,13   |   Totaal  € 241,50 + € 10,00 materiaal
Cursusbedrag is inclusief 21% BTW. Cursisten jonger dan 21 jaar betalen geen BTW.

Keramiek

Cursus keramiek wordt gegeven door een ervaren kunstenares Rosa Pennings.

Leer de mooiste dingen te maken met klei. Onder begeleiding van ons docent Rosa Pennings leer je een object hol op te bouwen, met rollen of plakken klei. Tijdens het werken met klei ontdek je een wereld aan mogelijkheden, zowel op het gebied van techniek als vormgeving. Traditioneel is keramiek een verzamelnaam voor alle voorwerpen die van gebakken klei zijn gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan aardewerk, steengoed en porselein.

Er kan aan de hand van een opdracht worden gewerkt, maar er is ook ruimte om vrij te werken. De cursus is maatwerk. Onze docent is jouw persoonlijke coach.

Naast de verbeelding komt er ook een niet te onderschatten stuk techniek bij kijken. Gedurende de cursus worden ook engobe decoratietechnieken aangeboden zoals:

  • Intarsia en graffito
  • Marmeren
  • Stempelen met eigen gemaakte stempels
  • Uitsparingstechnieken

De werkstukken worden met of zonder glazuur in de keramiekoven gebakken. De genoemde materiaalprijs is voor het basismateriaal.

Docent Rosa Pennings

 

Keramiek

Je kunt hier je voorkeuren aangeven voor de lessen die je wilt volgen. Voor definitieve plaatsing en tijden wordt na je registratie altijd van te voren contact opgenomen.

Selecteer je locatie/rooster

€ 241,00