Joure
Rosa Pennings
12 lessen
2,5 uur
1x per week
maandag, dinsdag, woensdag, donderdag
Zie lestijden en inschrijven
Prijs per les  € 18,58   |   Totaal  € 223,00 + € 8,50 materiaal

Keramiek

Wat maak jij uit een homp klei? Geef je fantasie de ruimte!

Leer de mooiste dingen te maken met klei. Onder begeleiding van onze docent Rosa Pennings leer je een object hol op te bouwen, met rollen of plakken klei.

Er kan aan de hand van een opdracht worden gewerkt, maar er is ook ruimte om vrij te werken. De cursus is maatwerk. Onze docent is jouw persoonlijke coach.

Naast de verbeelding komt er ook een niet te onderschatten stuk techniek bij kijken. Gedurende de cursus worden ook engobe decoratietechnieken aangeboden zoals:

  • Intarsia en graffito
  • Marmeren
  • Stempelen met eigen gemaakte stempels
  • Uitsparingstechnieken

De werkstukken worden met of zonder glazuur in de keramiekoven gebakken. De genoemde materiaalprijs is voor het basismateriaal.

Extra workshop stooktechnieken

Als je het leuk vindt kun je je aan het einde van het cursusseizoen nog inschrijven voor een extra workshop stooktechnieken. In twee extra lessen maak je hiervoor werk, en nadat dit in de elektrische oven is gebakken, gaan we op locatie een hele dag buiten stoken in de raku gasoven, een fascinerende ervaring met prachtige resultaten!

 

 

Keramiek

Je kunt hier je voorkeuren aangeven voor de lessen die je wilt volgen. Voor definitieve plaatsing en tijden wordt na je registratie altijd van te voren contact opgenomen.

Selecteer je locatie/rooster

€ 223,00