Proefles aanvragen
Balk, Lemmer, Joure, St. Nicolaasga
Lindy Adema, Meta Oud

Prijs berekenen

Bereken de prijs voor deze cursus

Dwarsfluit

Wat is een dwarsfluit

Een dwarsfluit bestaat uit een smalle, rechte buis met drie onderdelen, namelijk het kopstuk met een lipplaat, het middenstuk met kleppen die door de vingers bewogen kunnen worden en het voetje als extraatje om nog lagere noten te kunnen spelen. Hij wordt bij het spelen dwars naar rechts gehouden.

De dwarsfluit als instrument

De dwarsfluit heeft heel veel mogelijkheden. Het is dan ook een populair instrument voor klassieke, pop- en volksmuziek.

Hoe klinkt een dwarsfluit

Handig om te weten

Je kunt er ook al jong mee beginnen. Al heel gauw krijg je je eerste fluitboek met meespeel-cd mee naar huis, om thuis met een begeleiding te kunnen oefenen! Het lijkt dan net alsof je met anderen samenspeelt.

Echt met anderen spelen kan bij het Toanhûs in de lesvorm Mixed Music. Als je bij een harmonieorkest fluit wilt spelen, dan krijg je van hen een dwarsfluit te leen en kun je bij ons les krijgen. Voorbeelden van harmonieorkesten zijn bijv. Concordia in Joure en Concordia in Balk.

 

Dwarsfluit

Je kunt hier je voorkeuren aangeven voor de lessen die je wilt volgen. Voor definitieve plaatsing en tijden wordt na je registratie altijd van te voren contact opgenomen.

  • Geef je voorkeuren aan (optioneel)
€ 0,00