Joure
Derk Stegeman

Prijs berekenen

Bereken de prijs voor deze cursus

Cello

Wat is een cello

Is een cello nou een viool of een contrabas? De Cello heet eigenlijk violoncello, dat zoiets betekent als kleine contrabas, maar het geluid lijkt meer op dat van een hele grote viool.

De cello als instrument

Van heel laag tot heel hoog! De cello is een veelzijdig instrument. De warme klank is heel aangenaam. Je kunt zowel solo als begeleidend spelen. En in de meeste orkesten is er altijd ruimte voor een extra cellist. Cello spelen lijkt moeilijker dan het is. De cello wordt ook veel gebruikt in de popmuziek.

Als je bij ons start met cellospelen dan kun je ook al gauw meespelen in de strijkersklas van de Akademy van het Frysk JeugdOrkest.

Voor kinderen zijn er trouwens aparte kleinere cello’s te huur en/ of te koop.

Hoe klinkt de cello

Handig om te weten

De lessen zijn voor alle leeftijden, jong en oud, en je kunt gedurende het hele jaar starten. Je kunt kiezen voor individuele lessen, maar ook voor mixed music of een groepsles. Voor de groepsles is het wel belangrijk dat alle deelnemers op hetzelfde niveau zitten (dit mag ook beginnend zijn). Je kunt dus ook gezellig met een vriend of vriendin starten! Meld je aan via de website of neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

 

Cello

Je kunt hier je voorkeuren aangeven voor de lessen die je wilt volgen. Voor definitieve plaatsing en tijden wordt na je registratie altijd van te voren contact opgenomen.

  • Geef je voorkeuren aan (optioneel)
€ 0,00