Proefles aanvragen
Balk, Joure, Lemmer, St. Nicolaasga
Herman Woltman, Mario Kramer, Menno Bonnema

Prijs berekenen

Bereken de prijs voor deze cursus

Basgitaar

Wat is een basgitaar

De basgitaar is een snaarinstrument (meestal vier-snarig) en wordt gebruikt in bijna iedere vorm van moderne muziek. Hij is ontstaan als vervanging van de grote contrabas, die veel ruimte inneemt en dan ook moeilijker mee te nemen is dan de basgitaar. De stemming van de snaren is standaard E-A-D-G; gelijk aan de laagste vier snaren van een gitaar maar dan een octaaf lager.

Meestal wordt een basgitaar uitgevoerd met frets, maar fretloze basgitaren bestaan ook. Deze zijn wel moeilijker om te leren bespelen dan die met frets.

De meeste basgitaren zijn elektrisch, maar er zijn ook akoestische basgitaren.

De basgitaar als instrument

Als je basgitaar speelt, kan je veel bekende nummers meespelen. Hoe cool is dat!

Handig om te weten

De lessen zijn voor alle leeftijden, jong en oud, en je kunt gedurende het hele jaar starten. Je kunt kiezen voor individuele lessen, maar ook voor mixed music of een groepsles. Voor de groepsles is het wel belangrijk dat alle deelnemers op hetzelfde niveau zitten (dit mag ook beginnend zijn). Je kunt dus ook gezellig met een vriend of vriendin starten! Meld je aan via de website of neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

 

Basgitaar

Je kunt hier je voorkeuren aangeven voor de lessen die je wilt volgen. Voor definitieve plaatsing en tijden wordt na je registratie altijd van te voren contact opgenomen.

  • Geef je voorkeuren aan (optioneel)
€ 0,00