Joure, St. Nicolaasga
Renske Hiemstra

Prijs berekenen

Bereken de prijs voor deze cursus

Accordeon

Wat is een accordeon

Een accordeon is een soort blaasinstrument waar je zelf niet op hoeft te blazen. Door het opentrekken en dichtduwen van de blaasbalg komt er geluid uit de accordeon. Dit noemen ze een aerofoon instrument. Ook noemen ze een accordeon wel eens een buik-orgel.

De accordeon als instrument

De accordeon is geschikt als solo-instrument en als samenspelinstrument. Het instrument leent zich uitstekend voor diverse muziekstijlen als Pop, Jazz, Blues en Cajun. In Friesland wordt de accordeon ook veel gebruikt bij volksmuziek.

Accordeon, dat is toch een beetje suf? Helemaal niet! Check deze video maar.

De bandoneon, een variant op de accordeon

Bij de bruiloft van Koning Willem en Koningin Maxima werd er ook op een soort accordeon gespeeld. Namelijk het bandoneon. De bandoneon is wisseltonig; duwen en trekken geeft een verschillende toon, Dit is ook het geval bij de trekzak en mondharmonica.

Handig om te weten

De lessen zijn voor alle leeftijden, jong en oud, en je kunt gedurende het hele jaar starten. Je kunt kiezen voor individuele lessen, maar ook voor mixed music of een groepsles. Voor de groepsles is het wel belangrijk dat alle deelnemers op hetzelfde niveau zitten (dit mag ook beginnend zijn). Je kunt dus ook gezellig met een vriend of vriendin starten! Meld je aan via de website of neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

 

Accordeon

Je kunt hier je voorkeuren aangeven voor de lessen die je wilt volgen. Voor definitieve plaatsing en tijden wordt na je registratie altijd van te voren contact opgenomen.

  • Geef je voorkeuren aan (optioneel)
€ 0,00